Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 11 oz dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 6 oz yellow onions, cut into wedges
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tip)
- 1 tsp salt
- 11 oz vegetable oil, for shallow frying
Vegetables
- 7 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
-
11
oz red cabbage, cored, in pieces (2 in.)
veya 11 oz white cabbage, cored, in pieces (2 in.) - 14 oz water
- 11 oz sweet potatoes, diced (½ in.)
- 11 oz broccoli florets
Dressing and Assembly
- 7 oz plain yogurt
- 2 tsp honey
- 4 tsp lemon juice
- ⅛ tsp salt
- 1 pinch white pepper
- 5 fresh chives, cut into pieces
- 4 oz baby spinach
-
fresh cilantro leaves, to garnish
veya fresh parsley leaves, to garnish - 2 tbsp pomegranate arils/seeds (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1644 kJ / 393 kcal
- Protein
- 21 g
- Karbonhidrat
- 69 g
- Yağ
- 7 g
- Doymuş Yağ
- 2 g
- Lif
- 17 g
- Sodyum
- 833 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chicken Shawarma Bowl
1 Std.
Creamy Broccoli Salad
10 Min
Mediterranean Farro Salad
1h 35 min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1h 15min
Mexican Quinoa Salad
30 Min
Rainbow Bowl
1h 15min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Kale Chips
40 Min
Turkey Taco Bowl
1 Std.
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 Min
Southwest Quinoa
40 Min