Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2 fresh mud crabs (approx. 600 g), cleaned
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2 cm fresh ginger, cut in 8 slices
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 50 g shallots
- 30 g cooking oil
- 15 g dried shrimp, rinsed
- 1 banana leaf, cut to round piece (Ø 18 cm)
- 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, squeezed, cut in cubes
- 100 g Chinese sausages (lap cheong), casings removed, cut in cubes
- 450 g glutinous rice, rinsed
- 1 ½ tsp light soy sauce
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 tsp sugar
- ¾ tsp salt
- 1000 g water
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2606 kJ / 623 kcal
- Protein
- 14 g
- Karbonhidrat
- 99 g
- Yağ
- 16 g
- Doymuş Yağ
- 4 g
- Lif
- 4 g
- Sodyum
- 732 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Mock Fin Soup
35 Min
Wholemeal Mantou
1h
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Ais Kepal Gula Melaka (Shaved Ice with Palm Sugar Syrup)
20min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Chicken porridge with century egg
30 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Salted Chicken
5h 10min
Teochew Seafood Porridge
45min