Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bestäuben
- 150 g Roggenkörner
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 320 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1 TL Honig
- 20 g Apfelessig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 2 - 3 TL Kümmelsamen, nach Geschmack, und etwas mehr zum Bestreuen
- grobes Meersalz zum Bestreuen
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 553 kJ / 72 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 26 g
- Yağ
- 1 g
- Lif
- 2.5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Landbrot Backhausart
1ωρ. 40 λεπτ.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Kosaken-Doppelbrot
14ωρ. 30 λεπτ.
Dunkles Landbrot
4 Std.
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Nuss-Möhren-Topfbrot
2h 45min
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Dinkelkruste
2h 20min