Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 6 yk zeytinyağı
- 6 yk limon suyu veya karışık limon-portakal suyu
- 2 yk hardal
- 50 - 60 g karışık taze ot yaprağı (örn. nane, dereotu, maydanoz)
- 1 tk tuz
- 1 - 2 tutam karabiber
- 1 diş sarımsak
- ¼ tk tatlı kırmızı toz biber
- 1 - 2 tutam kimyon
- 400 g tavuk göğsü fileto, derisiz, kuşbaşı (2-3 cm) veya dilimlenmiş (1 cm kalınlığında)
- 1500 g su
- 150 g yeşil mercimek
- 3 adet enginar, dilimlenmiş (0,5 cm) veya küp küp kesilmiş (1 cm)
- 350 - 450 g semizotu
- 1 - 2 adet salatalık, dilimlenmiş
- 8 adet kiraz domates, dörde bölünmüş
- 1 avokado, küp küp kesilmiş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2415 kJ / 577 kcal
- Protein
- 39.5 g
- Karbonhidrat
- 30.8 g
- Yağ
- 32.6 g
- Lif
- 22 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1h 10 min
Naneli Salata Sosu ve Narenciye Salatası
30 min
Gün Batımı Mokteyli
Değerlendirme yok
Sebzeli ve Kırmızı Şarap Soslu Bonfile
45 min
Quark'lı Yulaf Ekmeği
1h
Taze Otlu Kuzu, Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz
Değerlendirme yok
Limon ve Hardallı Somon ve Yeşil Püre
50min
Çilekli Yulaf Lapası
20 min
Sarımsaklı ve Ballı Salata Sosu
5min
Babagannuş
1h
Kremalı Mantarlı Et
1h 10 min
Orman Meyveli Yoğurtlu Dondurma
5min