Uyumlu sürümler
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 3 pieces dried soy bean curd, cut into pieces (3 cm - see Tip)
- warm water, for soaking
- 50 g vermicelli noodles, cut into lengths (approx.10 cm)
- 150 - 200 g firm tofu, cut into slices (1 cm)
- 150 - 200 g tempeh, cut into slices (1 cm)
- 30 g vegetable oil, plus extra for shallow frying
- 4 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 20 g small dried anchovies, rinsed (see Tip)
- 100 g coconut milk
- 100 g water
- 20 g tamarind paste
- 2 - 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 2 - 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 50 g carrot, cut into julienne
- 50 g potato, cut into julienne
- 200 g green beans, sliced diagonally
- 150 g medium raw prawns, peeled
- ½ tsp salt
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2312.9 kJ / 550.7 kcal
- Protein
- 31.2 g
- Karbonhidrat
- 24.3 g
- Yağ
- 34.7 g
- Doymuş Yağ
- 7.6 g
- Lif
- 10.9 g
- Sodyum
- 1208.4 mg
Alternatif tarifler
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Char Kway Teow
15 min
Nasi Lemak
45min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Nasi Lemak
45min
Sambal udang
50min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min