Çıtır Tavuk, Coleslaw ve Ballı Hardallı Mayonez

Çıtır Tavuk, Coleslaw ve Ballı Hardallı Mayonez

4.7 19 değerlendirme
Hazırlık 25 dk
Toplam 1sa 10 dk
7 porsiyon

Malzemeler

Çıtır Tavuk
  • beyaz tost ekmeği kenarları kesilmiş, dörde bölünmüş
    230 g
  • riviera zeytinyağı
    50 g
  • tavuk göğsü şeritler halinde kesilmiş (yakl. 2 cm x 12-14 cm x 2 cm)
    1200 g
  • tuz
    1 ½ tk
  • sarımsak tozu
    2 tk
  • kuru fesleğen
    ¼ tk
  • kuru kekik
    1 tk
  • toz karabiber
    ½ tk
  • toz hardal
    ¾ tk
  • toz tatlı kırmızı biber
    1 ½ tk
  • kurutulmuş zencefil tozu
    ¾ tk
  • toz acı kırmızı biber
    ½ tk
  • un
    100 g
  • yumurta
    4
Ballı Hardallı Mayonez
  • ayçiçek yağı
    500 g
  • yumurta
    2
  • limon suyu
    3 tk
  • hardal
    5 tk
  • toz karabiber
    2 tutam
  • tuz
    ¼ tk
  • bal
    75 g
  • su
    55 g
Coleslaw ve Tavukların Pişirilmesi
  • beyaz lahana küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
    300 g
  • havuç dilimlenmiş (2 cm)
    150 g
  • yeşil elma dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
    165 g
  • soğan (isteğe bağlı)
    20 g
  • tuz
    1 tutam
  • toz karabiber
    1 tutam
  • ayçiçek yağı kızartmak için

Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon

Kalori 1249.3 kcal / 5222 kJ
Protein 52.4 g
Yağ 95.8 g
Karbonhidrat 46.5 g
Lif 4.9 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...