
Cihazlar ve Aksesuarlar
Çıtır Tavuk, Coleslaw ve Ballı Hardallı Mayonez
Hazırlık 25 dk
Toplam 1sa 10 dk
7 porsiyon
Malzemeler
Çıtır Tavuk
-
beyaz tost ekmeği kenarları kesilmiş, dörde bölünmüş230 g
-
riviera zeytinyağı50 g
-
tavuk göğsü şeritler halinde kesilmiş (yakl. 2 cm x 12-14 cm x 2 cm)1200 g
-
tuz1 ½ tk
-
sarımsak tozu2 tk
-
kuru fesleğen¼ tk
-
kuru kekik1 tk
-
toz karabiber½ tk
-
toz hardal¾ tk
-
toz tatlı kırmızı biber1 ½ tk
-
kurutulmuş zencefil tozu¾ tk
-
toz acı kırmızı biber½ tk
-
un100 g
-
yumurta4
Ballı Hardallı Mayonez
-
ayçiçek yağı500 g
-
yumurta2
-
limon suyu3 tk
-
hardal5 tk
-
toz karabiber2 tutam
-
tuz¼ tk
-
bal75 g
-
su55 g
Coleslaw ve Tavukların Pişirilmesi
-
beyaz lahana küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)300 g
-
havuç dilimlenmiş (2 cm)150 g
-
yeşil elma dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış165 g
-
soğan (isteğe bağlı)20 g
-
tuz1 tutam
-
toz karabiber1 tutam
-
ayçiçek yağı kızartmak için
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
1249.3 kcal /
5222 kJ
Protein
52.4 g
Yağ
95.8 g
Karbonhidrat
46.5 g
Lif
4.9 g