Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g couscous
- 400 g water
- 1 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g dried apricots, pitted
- 60 g blanched almonds
- 400 g onions, halved
- 200 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
- 500 g lamb meat
- 200 g aubergines
- 100 g tinned chopped tomatoes
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
veya 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
-
2
pinches saffron threads
veya 1 tsp ground turmeric - 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- 2 pinches ground black pepper
- 40 - 50 g honey, to taste
-
½
bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
veya ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3459 kJ / 827 kcal
- Protein
- 41 g
- Karbonhidrat
- 100 g
- Yağ
- 28 g
- Lif
- 16 g
Alternatif tarifler
Keralan Fish Curry
30min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Kedgeree
45 min
One-pot Moussaka
30min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Ras el Hanout
15 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Pork Meatballs with Celeriac and Apple
1h 10min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Green Curry Chicken
55 min