Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces
- 1 onion, halved
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 tsp curry powder
- 5 cm fresh root ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, plus extra for garnish
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh makrut lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp fine sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- boiling water
- 200 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in cubes (2 cm)
- 300 g prawns, raw, peeled, deveined
- 180 g pak choi, cut in pieces
- bird's eye chillies, fresh, to taste, for garnishing
- 100 g fresh bean sprouts, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2156 kJ / 513 kcal
- Protein
- 30 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 36 g
- Lif
- 5.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Prawn Curry
30 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Tom Yum with Prawns
25 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 Std.
Beef Rendang
2 Std. 30 Min
Pad Thai Noodles with Prawns
30 min
Thai Fishcakes
1h 10 min
Quick Beef Massaman Curry
40 Min
Seafood Laksa
25 Min
Green Curry Chicken
55min