Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- Öl zum Einfetten
- 400 g Wasser, kalt
- 10 g frische Hefe
-
10
g Zuckerrübensirup
veya 10 g Honig - 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 100 g Roggen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (isteğe bağlı)
- Roggen-Vollkornmehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 445 kJ / 106 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 22 g
- Yağ
- 0 g
- Lif
- 1.4 g
Alternatif tarifler
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Klassisches Brotgewürz, grob geschrotet
5min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Dunkles Landbrot
4u.
Kommissbrot
15h 30min
Buttermilchbrot
18 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8ωρ.
Prötzeler Roggenbrot
1sa 20 dk
Graubrot
2 godz.
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Bauernbrot
2ωρ. 20 λεπτ.
Schweizer Bauernbrot
7ωρ.