Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g brown rice vinegar
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 5 - 10 dashes Tabasco, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling Wrappers
- 150 g water
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g water (isteğe bağlı)
Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 150 g medium raw prawns, peeled
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and Cooking
- 1 carrot, sliced (2 mm)
- 500 g water, for steaming
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 262 kJ / 62 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Karbonhidrat
- 9.8 g
- Yağ
- 1.2 g
- Lif
- 0 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1 Std. 35 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Char siu bao pork buns
6h 35 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25min
Soup dumplings (xiao long bao)
26 Std. 50 Min
Minced raw meat
35min
Wonton Soup
1h
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2h 50min