Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Masa para tamal
- 400 g de harina de maíz para tamales (p. ej, Maseca® para tamales)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 1 cda de sal fina, o al gusto
- 520 g de agua, tibia
Relleno de carne
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 cdita de concentrado de caldo de res
- 20 g de chile pasilla, sin tallo ni semillas
- 160 g de jitomate saladet, en cuartos
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 450 g de agua
- 650 g de falda de res, en trozos de 5 cm
Tamales
- 30 - 32 hojas de maíz para tamal chicas, remojadas en agua y escurridas
- 1500 g de agua
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porciones
- Kalori
- 542 kJ / 129 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 10 g
- Yağ
- 7 g
- Lif
- 30 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chamoy
20 Min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Tamales guanajuatenses
2 Std. 30 Min
Asado de boda
25 Min
Pan de muerto
6 Std.
Tamales Oaxaqueños
2 Std. 30 Min
Tamales rancheros
2 godz.
Tamales norteños
2 godz.
Conchas Gourmet
3h 15min
Panuchos de cochinita pibil
35 Min