Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mürbeteig
- 80 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (25 g)
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Sahne
Füllung
- 30 g Brötchen, vom Vortag
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter, weich
- 600 g Birnen (nicht zu weich), geschält, geviertelt, entkernt
- 75 g Zucker
- 50 g Birnen, getrocknet
- 20 g Birnengeist
- ½ TL Zimt
Marzipansauce und Fertigstellung
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 1 EL Sahne
- 60 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 EL Puderzucker
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1545 kJ / 369 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 43 g
- Yağ
- 17 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Apfel-Brombeer-Strudel
2 Std. 40 Min
Hefe-Gugelhupf
7 Std.
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 Std. 15 Min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2h 45min
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Linzer Torte
3 Std.
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Süßer Mürbeteig
1 Std. 50 Min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 Std.