Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mürbeteig
- 80 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (25 g)
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Sahne
Füllung
- 30 g Brötchen, vom Vortag
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter, weich
- 600 g Birnen (nicht zu weich), geschält, geviertelt, entkernt
- 75 g Zucker
- 50 g Birnen, getrocknet
- 20 g Birnengeist
- ½ TL Zimt
Marzipansauce und Fertigstellung
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 1 EL Sahne
- 60 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 EL Puderzucker
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1545 kJ / 369 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 43 g
- Yağ
- 17 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Apfelstrudel
1hod. 20min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 10 Min
Apfel-Brombeer-Strudel
2u. 40min
Linzer Torte
3h
Linzer Torte
2hod. 10min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1hod. 15min
Topfen-Marillen-Strudel
1hod. 30min
Zimt-Biskuit-Rolle
45min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2hod. 30min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h