Uyumlu sürümler
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Falafel
- 270 g dried lima beans
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp ground cumin
R'gaif bread
- 180 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- olive oil, for coating
Assembly
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 4166.6 kJ / 992 kcal
- Protein
- 32.3 g
- Karbonhidrat
- 81 g
- Yağ
- 54.7 g
- Lif
- 23 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tomato pasta sauce
40 min
Roti
2 Std.
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1 Std. 35 Min
Naan bread
2 Std. 40 Min
Fresh pasta dough
1h
Baba ghanoush
1h
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Zucchini tortillas with falafel
25 Std. 30 Min
Hommus
15 min
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Gnocchi
1 Std. 40 Min