Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pastry
- 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 3 tsp water
Pears
- 500 g water
- 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
Frangipane Filling
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 120 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 2 medium eggs
- 120 g ground almonds
- 15 g plain flour
- 1 Tbsp apricot jam, melted, for glazing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 slice
- Kalori
- 2249 kJ / 538 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Karbonhidrat
- 46 g
- Yağ
- 35.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Rum Babas
3u. 45min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Mincemeat and Almond Tart
2h 15min
Lemon Drizzle Madeleines
4h 45min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 Min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Lemon Tart
4 godz. 30 min