Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pastry
- 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 3 tsp water
Pears
- 500 g water
- 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
Frangipane Filling
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 120 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 2 medium eggs
- 120 g ground almonds
- 15 g plain flour
- 1 Tbsp apricot jam, melted, for glazing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 slice
- Kalori
- 2249 kJ / 538 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Karbonhidrat
- 46 g
- Yağ
- 35.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Mincemeat and Almond Tart
2h 15min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2h 15min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 godz. 20 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Pear Frangipane
1h 30min
Cherry Clafoutis (Ludo Lefebvre)
3 godz. 15 min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Lemon Tart
4h 30min
Bakewell Tart
1h 50min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1h 10min