Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste
- 120 g garlic paste (see Tips)
- 80 g ginger paste (see Tips)
- 200 g olive oil, plus extra for preserving
Tandoori chicken
- water, for soaking
- oil, for greasing
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g natural yoghurt
- 30 g ghee (see Tips)
- fresh mint leaves, for garnishing
- lemon wedges, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1515.7 kJ / 360.8 kcal
- Protein
- 26.9 g
- Karbonhidrat
- 10.1 g
- Yağ
- 23.4 g
- Doymuş Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 2.4 g
- Sodyum
- 688.3 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chicken korma with cashews
30 min
Korma spice blend
5 menit
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Seekh kebabs
50 min
Onion bhaji
45 min
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2h 20min
Ginger paste
15 menit
Bhuna gosht
1h 20min
Tandoori paste
5 menit
Garlic paste
20 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min