Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste
- 120 g garlic paste (see Tips)
- 80 g ginger paste (see Tips)
- 200 g olive oil, plus extra for preserving
Tandoori chicken
- water, for soaking
- oil, for greasing
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g natural yoghurt
- 30 g ghee (see Tips)
- fresh mint leaves, for garnishing
- lemon wedges, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1515.7 kJ / 360.8 kcal
- Protein
- 26.9 g
- Karbonhidrat
- 10.1 g
- Yağ
- 23.4 g
- Doymuş Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 2.4 g
- Sodyum
- 688.3 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tandoori paste
5 Min
Madras curry powder
15 dk
Ginger paste
15 dk
Garlic paste
20min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Rogan josh
1h 35 min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1h 10min
Tandoori chicken
1h 35 min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min