Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 8 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 260 g water
- 1000 g lamb meat shoulder or leg, boneless, diced (2-3 cm)
- 10 cardamom pods
- 2 dried bay leaves
- 6 cloves
- 10 black peppercorns
- ¼ cinnamon stick
- 20 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g onions, quartered
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 4 tsp paprika
- ¼ - 1 tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 100 g plain yoghurt
- 1 tsp garam masala, for garnishing
- ½ tsp ground black pepper, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, chopped, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2010 kJ / 480 kcal
- Protein
- 31.9 g
- Karbonhidrat
- 7.9 g
- Yağ
- 35.7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Beef Madras
1 godz. 30 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Korma
4h
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35 min.
Tikka Paste
1h
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50 min
Chicken Saag
50 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Lamb Keema with Peas
1h
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min
Prawn Bhuna
30 min