![Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3919F36C-E9D4-4255-969F-859905F7E0A3/Derivates/3EBB9338-C501-4A1E-9C23-EE5B2ECB533A.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Botrytis soaked figs
- 150 g botrytis semillon
- 70 g caster sugar
- 1 vanilla bean, cut into half lengthways, seeds scraped
- 1 cinnamon quill
- 2 star anise
- 2 pinches ground nutmeg
- 150 g dried figs
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Shortcrust pastry
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 230 g plain flour
- 1 pinch salt
- 50 g icing sugar
- 3 egg yolks
Cheesecake filling
- 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g raw hazelnuts, toasted
- 150 g cream cheese
- 100 g caster sugar
- 100 g sour cream
- 2 eggs
- 40 g mixed peel
- 40 g brandy
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2163.7 kJ / 515.1 kcal
- Protein
- 12.3 g
- Karbonhidrat
- 56.9 g
- Yağ
- 26.9 g
- Doymuş Yağ
- 15.2 g
- Lif
- 3.3 g
- Sodyum
- 146.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Pâtè with Riesling
3 Std.
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Steamed pistachio cheesecakes with mango
1 Std. 30 Min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1h 20min
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4h 25min
Saffron and cardamom poached pears
40min
Classic zabaglione
15 min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.