Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami

Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami

4.3 48 değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 1sa 5 dk
12 sztuk

Malzemeler

  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 400 g wody
  • 250 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    250 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 2 jajka
  • 100 g napoju roślinnego (np. migdałowego, owsianego)
  • 50 g oleju
  • 180 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 g ksylitolu
    100 g erytrytolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 sztukę

Sodyum 103 mg
Protein 3.8 g
Kalori 693.9 kJ / 165.9 kcal
Yağ 8.5 g
Lif 1.4 g
Doymuş Yağ 1.2 g
Karbonhidrat 21.2 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...