Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g ziemniaków, przekrojonych na pół
- 2 ząbki czosnku
- 70 g cebuli czerwonej, przekrojonej na pół
- 130 - 140 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty chili, suszonego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 200 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, tylko liście
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 762.6 kJ / 182.3 kcal
- Protein
- 6.3 g
- Karbonhidrat
- 19.6 g
- Yağ
- 9.4 g
- Doymuş Yağ
- 3 g
- Lif
- 3.4 g
- Sodyum
- 643.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Zupa z jarmużem i indykiem
50min
Zupa szpinakowa z batatami
35 Min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Minestrone z kurczakiem
50min
Kartoflanka
55min
Zupa brukselkowo-serowa
35 Min
Marchewka z kuminem
35 Min
Zupa caldo verde
45 Min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 Min
Kapuśniak
50min
Zupa z rukoli
35 Min