Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g ziemniaków, przekrojonych na pół
- 2 ząbki czosnku
- 70 g cebuli czerwonej, przekrojonej na pół
- 130 - 140 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty chili, suszonego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 200 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, tylko liście
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 762.6 kJ / 182.3 kcal
- Protein
- 6.3 g
- Karbonhidrat
- 19.6 g
- Yağ
- 9.4 g
- Doymuş Yağ
- 3 g
- Lif
- 3.4 g
- Sodyum
- 643.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3h
Gulasz ziemniaczany
1 Std. 10 Min
Kapuśniak
50min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 phút
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Minestrone z kurczakiem
50min
Zupa rybna z szafranem
50min
Zupa caldo verde
45min
Zupa z jarmużem i indykiem
50min
Toskańska zupa fasolowa
50min