![Zerdeçal, Limon ve Zencefil Çayı Zerdeçal, Limon ve Zencefil Çayı](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93F7F315-E689-48AE-BCC8-79D970663E8A/Derivates/46fc979c-f511-4d9c-8b8c-670696aa7063.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Zerdeçal ve Zencefil Macunu
- 50 g zerdeçal, taze, soyulmuş ve parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 50 g zencefil, taze kök, soyulmuş ve parçalara bölünmüş (2 cm)
- 60 g Hindistan cevizi yağı
- 1 - 2 tk karabiber
- 2 yk su
Çay
- ½ limon, kabuğu soyulmuş, iç kısmı
- 10 g zencefil, taze kök
- 1000 g su
- ¼ tk tarçın, toz
- 1 - 2 yk akçaağaç şurubu, damak tadına göre
- buz küpü, sunum için
- nane yaprağı, sunum için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 166 kJ / 39.5 kcal
- Protein
- 0.1 g
- Karbonhidrat
- 7.6 g
- Yağ
- 0.9 g
- Doymuş Yağ
- 0.7 g
- Lif
- 0.6 g
- Sodyum
- 4.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bearnez Soslu Bonfile
Değerlendirme yok
Zencefilli Acı Biberli Salata Sosu
5min
Dereotlu Süzme Yoğurt Soslu Salatalık Dilimleri
10min
Çilekli Salata Sosu
5min
Sıcak Elma Çayı
30 Min
Hint Usulü Çay
10min
Elmalı Sıcak Çay
40 Min
Baharatlı Erikli Limonata
10min
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1h 30min
Sütlü Türk Kahvesi
5min
Sotelenmiş Biberler (400 g)
25 Min
Kakaolu Muffin
35min