Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 60 - 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki, bez główek (główki zachować)
- 25 - 30 g oliwy z oliwek
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1201 kJ / 287 kcal
- Protein
- 7 g
- Karbonhidrat
- 35.2 g
- Yağ
- 12.7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z parmezanem
30 dk
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z cukinii
45 phút
Risotto z grzybami
1u. 5min
Risotto z cukinią i serem feta
30 dk
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 dk
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 phút