Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 5 mm kostkę
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 40 g cebul szalotek, przekrojonych na pół
- 50 g oliwy z oliwek
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 200 g ryżu do risotto, np. arborio
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 450 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2595.2 kJ / 620.3 kcal
- Protein
- 18.4 g
- Karbonhidrat
- 50.8 g
- Yağ
- 35.7 g
- Doymuş Yağ
- 11.9 g
- Lif
- 3 g
- Sodyum
- 827.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min