Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
veya 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 560 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, świeża, posiekana, do posypania
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1759.1 kJ / 420.4 kcal
- Protein
- 12.6 g
- Karbonhidrat
- 57.2 g
- Yağ
- 14 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tagliatelle z sosem kurkowym
35min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z parmezanem
30min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z boczniakami i szampanem
35min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min