Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 70 g grzybów, suszonych, np. borowików lub podgrzybków
- 1600 g wody
- 40 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 30 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 80 g makaronu, suchego, typu łazanki
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 889.9 kJ / 212.7 kcal
- Protein
- 4.4 g
- Karbonhidrat
- 26.9 g
- Yağ
- 11 g
- Doymuş Yağ
- 6.6 g
- Lif
- 3.2 g
- Sodyum
- 617.5 mg
Alternatif tarifler
Wigilijna kapusta z grochem
2óra 20p
Kapuśniak
50 min.
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1u. 45min
Karp w migdałowej panierce
1 Std. 40 Min
Żurek
50 min.
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 Min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Bigos
1 godz. 30 min
Zupa grzybowa
1 Std. 15 Min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Bigos podhalański
1 Std. 40 Min