Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 - 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 350 g kapusty, młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 70 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 liść laurowy, suszony
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g kiełbasy, np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 615.5 kJ / 147.1 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Karbonhidrat
- 14 g
- Yağ
- 7.7 g
- Doymuş Yağ
- 2.3 g
- Lif
- 3.5 g
- Sodyum
- 830.4 mg
Alternatif tarifler
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13sa 50 dk
Zupa szczawiowa
35min
Krupnik
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1h
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa botwinka
40min
Kapuśniak kaszubski
45min