
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lemongrass Rice
- 7 oz white basmati rice
- 16 oz water
- ½ tsp salt
- 1 stalk fresh lemongrass halved
- ½ lime
Vegetarian Thai Green Curry Paste
- 1 ½ oz shallots halved
- 1 inch fresh ginger sliced
- 2 garlic cloves
- 1 oz fresh green chilies deseeded, cut into pieces (see Tip)
-
1
inch fresh galangal (Thai ginger), root sliced
veya ½ tsp galangal (Thai ginger), dried - 5 sprigs fresh cilantro leaves only
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 stalk fresh lemongrass sliced (2 in.)
- 15 fresh Thai basil leaves
- 1 oz oil
- 1 tsp salt
Assembly
- 1 oz oil
- 9 oz eggplant cubed (1 in.)
- 13 ½ oz coconut milk divided
- 10 oz water
-
1
tbsp palm sugar
veya 1 tbsp brown sugar -
3
fresh kaffir lime leaves
veya 3 dried kaffir lime leaves - ½ vegetable stock cube crumbled
- ½ tsp ground white pepper
- 7 oz sweet potatoes cut in pieces (1 in.)
- 3 ½ oz broccoli florets
- 1 tbsp fish sauce (isteğe bağlı)
- 3 oz sugar snap peas trimmed
- 3 oz baby corn drained
- 1 tbsp coconut oil melted (see Tip)
- 1 tbsp honey
- ½ tsp salt
- 1 spring onion sliced (¼ in.)
- 3 sprigs fresh cilantro leaves only
- fresh green chili sliced, to garnish
- fresh Thai basil leaves to garnish
- 1 - 2 limes cut in wedges, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 524 kcal / 2196 kJ
- Protein
- 8 g
- Yağ
- 21 g
- Karbonhidrat
- 70 g
- Lif
- 8 g
- Doymuş Yağ
- 4 g
- Sodyum
- 1158 mg