
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Beef Wellington
- 795 g beef tenderloin (2 pieces, 397.5 g ea.)
- 100 g extra virgin olive oil
- 60 g Dijon mustard
- 2 garlic cloves peeled
- 45 g shallot in pieces
- 395 g brown mushrooms, fresh
- 200 g button mushrooms fresh
- 1 tsp salt to taste
- ¼ tsp black pepper, ground to taste
- 5 sprigs thyme, fresh leaves only
- 8 slices prosciutto (approx. 100 g)
- 85 g pâté softened (isteğe bağlı)
- 2 sheets puff pastry
- 2 egg yolks slightly beaten
- 1 tsp fleur de sel
Sauce
- 30 g olive oil
- 30 g butter, unsalted
- 200 g beef tenderloin filet mignon, in pieces (4 cm)
- 12 black peppercorns
- 1 bay leaf, dried
- 3 sprigs thyme, fresh leaves only, plus extra to garnish
- 755 g red wine e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
- 2 tsp red wine vinegar
-
500
g beef broth
veya 500 g water - ½ tsp salt
- 2 tbsp cornstarch
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 720 kcal / 3012 kJ
- Protein
- 37 g
- Yağ
- 49 g
- Karbonhidrat
- 17 g
- Lif
- 3 g
- Doymuş Yağ
- 15 g
- Sodyum
- 1510 mg