Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g czerwonych buraków, średnich, nieobranych
- 1 łyżka oliwy z oliwek, do skropienia buraków
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, przekrojonego na pół
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 500 g wody
-
1
łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g soku pomarańczowego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 456.9 kJ / 109.2 kcal
- Protein
- 1.4 g
- Karbonhidrat
- 8.6 g
- Yağ
- 8.2 g
- Doymuş Yağ
- 4 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 241.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 Std.
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min