Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g czerwonych buraków, średnich, nieobranych
- 1 łyżka oliwy z oliwek, do skropienia buraków
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, przekrojonego na pół
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 500 g wody
-
1
łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g soku pomarańczowego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 456.9 kJ / 109.2 kcal
- Protein
- 1.4 g
- Karbonhidrat
- 8.6 g
- Yağ
- 8.2 g
- Doymuş Yağ
- 4 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 241.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 Min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami
50min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min