Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Krem z kalarepy
- 350 - 400 g kalarepy, młodej, z liśćmi (2-3 szt.), pokrojonej kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 50 g pora, tylko białej części, pokrojonej w krążki
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g masła
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
Olej koperkowy
- 10 - 15 g koperku, świeżego, tylko liście (ok. 1-1½ pęczka)
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g oliwy z oliwek
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 683.3 kJ / 163.3 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Karbonhidrat
- 11.6 g
- Yağ
- 12.7 g
- Doymuş Yağ
- 4.3 g
- Lif
- 3.1 g
- Sodyum
- 613.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 Min
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem z cukinii
25min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 Min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 Min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa z rukoli
35 Min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min