Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 300 g pomidorów, dojrzałych (2-3 szt.), bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 50 - 60 g białego wina, wytrawnego
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka cukru
- 20 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- bazylia, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2275.5 kJ / 543.5 kcal
- Protein
- 12 g
- Karbonhidrat
- 66.8 g
- Yağ
- 25.5 g
- Doymuş Yağ
- 11 g
- Lif
- 3.3 g
- Sodyum
- 976.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto szparagowe
20min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Pęczotto z pomidorami
50min
Spaghetti aglio e olio
35 Min