Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Levain
- 200 g de grains de seigle
- 125 g d'eau
- ⅛ cube de levure boulangère fraîche (env. 5 g)
Pâte à pain et finition
- 400 g de grains de seigle
- 250 g d'eau
-
⅓
cube de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
veya ⅔ sachet de levure boulangère sèche (env. 5 g) - 10 g de sel
- Besin Değeri
- şuna göre 1 tranche
- Kalori
- 516 kJ / 123 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 23 g
- Yağ
- 1 g
Alternatif tarifler
Pain d'épeautre et de blé
12 Std.
Pain rustique
2h
Pain au vin rouge et aux noix
15 Std. 30 Min
Pâte de base pour pain
24 godz. 30 min
Petits pains au yogourt et sésame
1h 30min
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Pain complet sans gluten
4 godz.
Pain paysan
3h
Bâtonnets aux noisettes
1 godz. 50 min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pain tessinois
1 godz. 50 min