Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 833 kJ / 199 kcal
- Protein
- 8 g
- Karbonhidrat
- 19 g
- Yağ
- 10 g
- Doymuş Yağ
- 5 g
- Sodyum
- 66 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Pan-fried Bao Buns
1 Std. 30 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Sweet and Sour Pork Ribs
40min
Salted Fish Pork Belly
30min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Braised pork belly
55min
Sticky Apple Pork Ribs
2 Std. 30 Min
Char Siu Marinade
10 Min