Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 220 g wody, letniej
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 450 g mąki pszennej
- 150 g ziemniaków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- oliwa z oliwek, do natłuszczania blachy
- pieprz czarny, świeżo mielony
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- Besin Değeri
- şuna göre 1 kawałek
- Kalori
- 937.5 kJ / 224 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Karbonhidrat
- 32.3 g
- Yağ
- 7.2 g
- Doymuş Yağ
- 2.3 g
- Lif
- 1.9 g
- Sodyum
- 270.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Placek lotaryński
45 Min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 Std.
Pissaladière - francuska pizza
1h 20 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20 min
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Gnocchi alla romana
2 Std.
Pikantna pizza
1h 30 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 Std.
Focaccia z cebulą
2h 20 min