Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
TM5 TM6

Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą

4.5 (123 değerlendirme)

Malzemeler

  • 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego (ok. 4 cm), pokrojonego na 3 mm plastry
  • 500 g rabarbaru, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
  • 5 - 10 g skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
  • 1000 g wody
  • 120 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
  • 1 pomarańcza, pokrojona w plastry, do dekoracji

Besin Değeri
şuna göre 1 porcję
Kalori
852 kJ / 203.5 kcal
Protein
1.2 g
Karbonhidrat
53.5 g
Yağ
0.2 g
Lif
5.2 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler