Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 250 g żeberek wieprzowych, wędzonych, pokrojonych na 7-8 cm kawałki
- 400 - 430 g fasoli jasiek, suchej, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
- 1000 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1517 kJ / 362 kcal
- Protein
- 22 g
- Karbonhidrat
- 49.9 g
- Yağ
- 13.7 g
- Lif
- 12.5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa szczawiowa
35 Min
Zupa gulaszowa
1u. 35min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1u.
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Krupnik z grzybami
45 Min
Barszcz ukraiński
1u. 35min
Żurek
50min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Zupa grochowa z chorizo
45 Min