Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 g grzybów, suszonych (2-3 szt.)
- 100 g wrzącej wody, do namoczenia grzybów
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 500 - 550 g kapusty kiszonej
- 1400 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
-
500 - 600
g żeberek wieprzowych, wędzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
veya 500 - 600 g chudego boczku wędzonego, ze skórą, pokrojonego w 2-3 cm plastry (patrz wskazówka) - 80 - 100 g marchewki, przekrojonej na pół
- 2 - 3 owoce jałowca, rozgniecione
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 2-3 cm kostkę
- ¼ łyżeczki kminku
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1429.7 kJ / 341.5 kcal
- Protein
- 15.7 g
- Karbonhidrat
- 19 g
- Yağ
- 24.7 g
- Lif
- 4.7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Barszcz biały wielkanocny
1h 10min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1u.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Żurek
50min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Bigos
1h 30 min
Zupa grzybowa
1h 15min
Golonka w sosie piwnym
2h 20 min
Żeberka w kapuście
2h 10min
Flaczki wołowe
2sa 35 dk