Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pilau
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into wedges (3-4 cm)
- 35 g ghee (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 6 cardamom pods (green), crushed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tsp salt
- 3 fresh curry leaves
Rice
- 400 g basmati rice
- 870 g water
- 20 g vegetable oil
- 1 tsp salt (optional)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2121.5 kJ / 507.1 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Karbonhidrat
- 84.4 g
- Yağ
- 14.8 g
- Doymuş Yağ
- 6 g
- Lif
- 2.5 g
- Sodyum
- 888.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 min
Indian Pilaf Rice
1h
Mutton Peratal
1h 25min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Rasam
20 min
Chana magaj
2h 30min
Kedgeree
45 min
Cucumber and mint raita
30min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Pilau rice
30min