Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 fresh long green chilli, plus extra to garnish
- 30 g ghee, melted
- 3 fresh curry leaves
- 5 g cumin seeds
- 1 cinnamon quill, broken into halves
- 2 - 3 whole cloves
- 300 g basmati rice
- 600 g water
- 10 - 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
- 1 - 2 pinches saffron (optional)
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1653.2 kJ / 395.1 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Karbonhidrat
- 64.9 g
- Yağ
- 12.1 g
- Doymuş Yağ
- 5.4 g
- Lif
- 2.2 g
- Sodyum
- 484.6 mg
Alternatif tarifler
Cucumber and mint raita
30 min
Malabar Prawn Curry
1j 25 menit
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Indian Pilaf Rice
1j
Palak paneer
45 Min
Fresh coconut chutney
10 min
Pilau rice
30 min
Coriander chilli chutney
5 min
Mutton Peratal
1j 25 menit
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min