Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 fresh long green chilli, plus extra to garnish
- 30 g ghee, melted
- 3 fresh curry leaves
- 5 g cumin seeds
- 1 cinnamon quill, broken into halves
- 2 - 3 whole cloves
- 300 g basmati rice
- 600 g water
- 10 - 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
- 1 - 2 pinches saffron (optional)
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1653.2 kJ / 395.1 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Karbonhidrat
- 64.9 g
- Yağ
- 12.1 g
- Doymuş Yağ
- 5.4 g
- Lif
- 2.2 g
- Sodyum
- 484.6 mg
Alternatif tarifler
Jeera rice (Cumin rice)
20min
Biryani-style rice
1 Std. 5 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Rose Harissa
20min
Rava payasam (TM6)
50min
Ladoo
1h 20min
Chana magaj
2 godz. 30 min
Star anise and pistachio kulfi
24 Std. 20 Min
Potato karakari
50min
Pilau rice
30min
Pilau rice using rice mode
40min