Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lamb Curry
-
500
g minced lamb
veya 500 g boneless lamb leg, cut in cubes (1 cm x 1 cm) - 40 g meat curry powder
- 5 fresh red chillies, rinsed, deseeded
- 5 - 10 dried chillies, soaked to soften
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 sprigs curry leaves
- 80 g shallots
- 10 g garlic cloves
- 30 g fresh galangal (lengkuas)
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 1 tbsp ground coriander
- 50 g water
- 40 g oil
- 5 - 6 kaffir lime leaves
- 100 g coconut milk
- 50 g tomato ketchup
- 50 g chilli sauce
- 20 g brown sugar
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 2 tsp chicken stock powder
Potato Topping
- 800 g water
- 700 - 800 g potatoes, cut in pieces (2 cm), peeled
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 50 g milk
- 50 g unsalted butter
- 5 sprigs parsley, for garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1645 kJ / 393 kcal
- Protein
- 20 g
- Karbonhidrat
- 29 g
- Yağ
- 23 g
- Doymuş Yağ
- 11 g
- Lif
- 6 g
- Sodyum
- 592 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Braised Potatoes With Mince Meat
30min
Biryani-style rice
1h 5min
Mince and Tatties
1h 10min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Lamb biryani with vegetable curry
1 Std. 30 Min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1hod. 50min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20p
Chicken and Chinese sausage rice
50 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20p