Uyumlu sürümler
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pulut susu
- 300 g glutinous rice (pulut susu)
- 900 g water
- 500 g fresh coconut milk
- 1 tsp salt
- 2 pandan leaves, tied into knots
Serunding udang
- 4 fresh red chillies, deseeded
- 2 red bird's eye chillies (cili padi), deseeded (isteğe bağlı)
- 50 g dried shrimp, soaked to soften
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 50 g shallots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel
- ½ tsp salt
- 300 g fresh grated coconut
- 70 g cooking oil
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 5304 kJ / 1269 kcal
- Protein
- 17 g
- Karbonhidrat
- 95 g
- Yağ
- 97 g
- Doymuş Yağ
- 72 g
- Lif
- 19 g
- Sodyum
- 1045 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Coconut Jelly
3h 15min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1h
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min