Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Nyonya sauce
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 150 g tomatoes, cut in wedges
- 100 g shallots (approx 8 shallots)
- 5 garlic cloves
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 stalks torch ginger flowers (bunga kantan), buds only
- 12 bird's eye chillies (chilli padi)
- 50 g cooking oil
- 20 kesum leaves
- 3 - 5 tbsp tamarind paste
- 6 tbsp water
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp shrimp paste (belacan), toasted
- 1 tsp salt
- 3 tbsp lime juice
Steamed fish
- 800 g water
- 800 g pomfret fish (1 whole fish), gutted and descaled, scored (see tips)
- 50 g ladies' fingers (okra) (approx 5 ladies‘ fingers), cut in pieces (2 cm)
- 100 g brown onions, cut in wedges
- 100 g tomatoes, cut in wedges
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1807.5 kJ / 432 kcal
- Protein
- 41.5 g
- Karbonhidrat
- 15.9 g
- Yağ
- 21.7 g
- Lif
- 2 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Curry Chicken
1hod.
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Tom Yum Goong
30 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Sambal Petai Prawns
20min
Chilli Stuffed Fish
1hod.
Chicken Rendang
45min
Masala Squid
25 min