Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- ¼ - ⅓ demet maydanoz, sadece yaprakları
- ¼ - ⅓ demet dereotu yaprağı
- 1000 g kabak, boydan ikiye kesilip dilimlenmiş (yakl. 2 cm)
- 160 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 - 3 diş sarımsak
- 80 g yeşil biber, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 145 g zeytinyağı
- 30 g tereyağı
- 30 g domates salçası
- 1 ½ tk tuz
- ¼ - ½ tk toz karabiber
- ¼ - ½ tk toz kimyon
- 2 yumurta
- 185 g süt
- 3 yufka
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 931 kJ / 222.5 kcal
- Protein
- 5.4 g
- Karbonhidrat
- 22.4 g
- Yağ
- 12.4 g
- Lif
- 2.1 g
Alternatif tarifler
Patlıcanlı Börek
1 Std. 10 Min
Fırınlanmış Havuç
30min
Mantarlı ve Kuruyemişli Domates Dolması
1h 5min
Kepekli Bulgur Salatası
40min
Lor Peynirli Pankek
35min
Glütensiz Beşamelli Sütlü Domates Çorbası
1h
Ballı Limonata
5min
Kuşkonmazlı Kabaklı Makarna
30min
Tahin
10min
Kıymalı Kabak Graten
50 Min
Havuçlu Mercimekli Humus
20 min
Mayasız kolay ekmek
20 min