Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded, to taste
- warm water, for soaking
- 300 g roasted unsalted peanuts
- 50 g vegetable oil
- 70 g eschalots
- 4 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 1 stalk lemongrass, white part only
- 2 candlenuts (see Tips)
- 50 g tamarind paste
- 500 g water
- 50 g palm sugar
- 1 tsp salt, to taste
- Besin Değeri
- şuna göre 1100 g
- Kalori
- 9880.8 kJ / 2352.6 kcal
- Protein
- 82.7 g
- Karbonhidrat
- 168.3 g
- Yağ
- 192.7 g
- Lif
- 31.4 g
Alternatif tarifler
Sambal Belacan
10 Min
Tom Yum Goong
30 min
Sambal chilli
35 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1u. 20min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 godz. 40 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1u. 15min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2u. 45min
Chicken Rendang
45min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min