Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Füllung
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Stück Zitronenschale, unbehandelt (5 cm)
- 1 Stück Orangenschale, unbehandelt (5 cm)
- ¼ TL Zimt
- 200 g getrocknete Pflaumen, entsteint, geviertelt
- 30 g getrocknete Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 150 g Feigen, getrocknet, geviertelt
- 200 g Sultaninen
-
50
g Orangeat
veya 50 g Zitronat -
20
g Rum
veya 20 g Kirschwasser - 200 g Birnen, getrocknet (Hutzen/Kletzen)
- 400 g Wasser
Teig
- 300 g Milch
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 10 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g Salz
- 50 g Haselnüsse
- 30 g Mandeln
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 461 kJ / 110 kcal
- Protein
- 2 g
- Karbonhidrat
- 19 g
- Yağ
- 3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Früchtebrot
2 Std.
Hefe-Gugelhupf
7h
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Mürbeteig
5min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Linzer Weihnachtstorte
2 Std.
Linzer Torte
1 Std.
Linzer Torte
3 Std.
Baseler Leckerli
2 Std. 10 Min
Aprikosen-Marzipan-Schnecken
1 Std. 50 Min
Hefegrundteig, süss
1 Std.