Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 360 g su
-
20
g yaş maya, ufalanmış
veya 2 tk kuru maya (8 g) - 20 g şeker
- 500 g ekmek unu, unlamak için ekstra un
- 20 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra yağ
- 1 - 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- 1 yumurta sarısı
- 1 yk su
- ½ yk susam tohumu, herhangi bir renk, serpmek için
- ½ yk frenk kimyonu tohumu, sepmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 400 kJ / 96 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 2 g
- Lif
- 0.9 g
Alternatif tarifler
Yoğurtlu Ekmek
3h
Dereotlu ve Beyaz Peynirli Ekmek
1 godz. 20 min
Buharda Tahıllı Ekmek
2h
Çavdarlı Yassı Ekmek
2 godz. 10 min
Tencerede Pratik Ekmek
2 godz. 20 min
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2h 30min
Pratik Buğday Ekmeği
40 min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 godz. 20 min
Sütlü Ekmek
2h 35min
Baget ekmek
3h 45min
Pide
1 godz. 20 min
Cevizli Pratik Ekmek
45 min