Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 360 g su
-
20
g yaş maya, ufalanmış
veya 2 tk kuru maya (8 g) - 20 g şeker
- 500 g ekmek unu, unlamak için ekstra un
- 20 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra yağ
- 1 - 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- 1 yumurta sarısı
- 1 yk su
- ½ yk susam tohumu, herhangi bir renk, serpmek için
- ½ yk frenk kimyonu tohumu, sepmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 400 kJ / 96 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 2 g
- Lif
- 0.9 g
Alternatif tarifler
Pratik Buğday Ekmeği
40min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 godz. 20 min
Buharda Minik Ekmekler
2h 10min
Sütlü Minik Ekmekler
1h 45min
Buharda Tahıllı Ekmek
2 Std.
Tam Buğdaylı ve Bademli Buharda Ekmek
2 Std.
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2 Std. 30 Min
Sütlü Ekmek
2h 35min
Baget ekmek
3sa 45 dk
Sütlü Burger Ekmeği
4h