Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 g portakal kabuğu, şeritler halinde soyulmuş, sadece turuncu kısımları
- 330 g havuç, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 100 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş, ekstra tereyağı kalıbı yağlamak için
- 4 yumurta
- 220 g şeker
- 50 g taze sıkılmış portakal suyu
- 290 g un, kalıba serpmek için ekstra un
- 1 ½ tk kabartma tozu
- 1 tk karbonat
- 1 tk tarçın, toz
- ½ tk kurutulmuş zencefil tozu
Kaplama
- 150 g şeker
- 25 - 30 g portakal suyu, taze sıkılmış
- meyve şekerlemesi, karışık, küçük parçalar halinde, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 1334.2 kJ / 318.7 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Karbonhidrat
- 54.8 g
- Yağ
- 9.5 g
- Lif
- 1.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bitter Çikolatalı ve Kırmızı Şarap Soslu Kek
1h 40min
Kuru Meyveli Kek
2h 30min
Ispanaklı Yoğurtlu Pancarlı Kek
1 godz. 45 min
Çikolata ve Portakallı Kek
1h 20min
Portakallı Kek
1 Std.
Badem Labne
Değerlendirme yok
Kıvrık Elmalı Kek
1h 20min
Kakaolu, Vişneli Kek
2h 15min
Karışık Meyveli Kek
1 Std.
Kızarmış Kıvrık Patatesler ve Sarımsaklı Sos
45 min
Bol Elmalı Kek
2h 30min
Pikan Cevizi Kıtırlı Muzlu Kek
1h 30min