
Cihazlar ve Aksesuarlar
Havuç ve Portakallı Kek
Hazırlık 20 dk
Toplam 1sa 40 dk
12 dilim
Malzemeler
-
portakal kabuğu şeritler halinde soyulmuş, sadece turuncu kısımları10 g
-
havuç parçalara bölünmüş (2-3 cm)330 g
-
tereyağı küçük parçalara bölünmüş, ekstra tereyağı kalıbı yağlamak için100 g
-
yumurta4
-
şeker220 g
-
taze sıkılmış portakal suyu50 g
-
un kalıba serpmek için ekstra un290 g
-
kabartma tozu1 ½ tk
-
karbonat1 tk
-
tarçın, toz1 tk
-
kurutulmuş zencefil tozu½ tk
Kaplama
-
şeker150 g
-
portakal suyu taze sıkılmış25 - 30 g
-
meyve şekerlemesi, karışık, küçük parçalar halinde süslemek için
Besin Değeri şuna göre 1 dilim
Kalori
318.7 kcal /
1334.2 kJ
Protein
4.6 g
Yağ
9.5 g
Karbonhidrat
54.8 g
Lif
1.6 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

KEKLER
20 Tarif
Türkiye
Türkiye