Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pataşu (Choux) Hamuru
- 150 g su
- 80 g tereyağı, tuzsuz, küçük parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 1 tutam tuz
- 2 tk şeker
- 120 g un
- 3 yumurta (her biri 53-63 gr)
Çikolata Sosu ve Birleştirme
- 250 g bitter çikolata % 70 kakao, küçük parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 40 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- 200 g süt
- vanilyalı dondurma, ev yapımı ya da hazır
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 440.4 kJ / 105.2 kcal
- Protein
- 1.9 g
- Karbonhidrat
- 7.5 g
- Yağ
- 7.5 g
- Doymuş Yağ
- 4.4 g
- Lif
- 1 g
- Sodyum
- 17.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Karamel Sos
1 Std. 30 Min
Şu Hamuru (Pâte à choux)
2 Std.
Ganaj
20 Min
Espressolu Karamel Sos
45min
Beyaz Çikolatalı ve Frambuazlı Macaron
1 Std. 10 Min
Sünger Kek (Pandispanya)
1 Std. 50 Min
Profiterol (Pastacı Kremalı)
2h 45 min
Mayonez
10 Min
Çikolatalı Brioş
5 Std. 15 Min
Çırpılmış Yumurta Akı
10 Min
Pastacı Kreması
15 Min
Fındıklı Lokum
27 Std. 5 Min