Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, in pieces
-
350
g red pointed peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
veya 350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip) - 2 - 4 garlic cloves
- 75 g shelled walnuts
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed, adjust to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
-
1
tsp Aleppo pepper flakes (isteğe bağlı)
veya 1 tsp dried chilli flakes (isteğe bağlı) - ½ tsp salt, adjust to taste
- fresh parsley or mint leaves, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Complete recipe
- Kalori
- 7891 kJ / 1886 kcal
- Protein
- 18.1 g
- Karbonhidrat
- 65 g
- Yağ
- 172.6 g
Alternatif tarifler
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 Std. 10 Min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Baba Ganoush
1h
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Milk pudding (mouhallabieh)
15 menit
Tahini dip (tarator)
5 menit
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Za'atar pesto
5 menit
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min