Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 130 g basmati rice
- 60 g red lentils
- 1100 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp vinegar
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
veya 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 80 g short dried pasta (e.g. elbow macaroni)
-
50
g cooked chickpeas, rinsed (weight after draining)
(isteğe bağlı)
veya 50 g canned chickpeas, rinsed (weight after draining) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1330 kJ / 318 kcal
- Protein
- 10.1 g
- Karbonhidrat
- 55.1 g
- Yağ
- 6.4 g
Alternatif tarifler
Moroccan harira and chicken soup
1h
Chicken Pastilla
1h 25min
Fatayer with Cheese and Mint
1 Std. 5 Min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Za'atar bread rolls
2 Std.
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Cheese sambousek
1 Std. 45 Min
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55min
Arseeyah
50min
Family beans
25 Min