Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g basmati rice
- 1550 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 20 g oil
- 700 g lamb shoulder meat, in bite-size cubes, fat removed
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp pepper, freshly ground
- 350 g aubergine, peeled and cut into slices (2 cm)
- toasted pine nuts, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 43.5 g
- Karbonhidrat
- 64.8 g
- Yağ
- 22.4 g
Alternatif tarifler
Spinach Fatayers
2hod.
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
'Qamar el-din' juice
5min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2hod.
Arabian ice cream
10h 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Middle eastern stuffed chicken
2 godz. 25 min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1hod. 30min